Neem grip op jouw HR

transformeer van uitdagingen naar succesvol werken met medewerkers!

desiree

Of wil je eerder aparte masterclasses volgen?


Ben jij ook een ondernemer en voel je dat je nog nood hebt aan HR-ondersteuning en wil je hier zelf meer van weten?
Perfect! Dan is dit iets voor jou!
Voel jij je ook alsof

🚫 je gewoon vastloopt in jouw personeelszaken?
🚫 Dat je geen grip hebt op de situatie voor het zich effectief voordoet?
🚫 Jouw team jou precies tegen houdt en niet vooruit brengt?
🚫 Jouw personeel énorm veel tijd en geld kost?
🚫 Je jouw ideale team maar niet te pakken krijgt of kan behouden?
En wil je liever

💙 Één gestroomlijnd proces in jouw personeelszaken?
💙 Komaf maken met tijdsverlies ?
💙 Zorgeloos met jouw team in gesprek gaan?
💙 Dat jouw team niet alleen geld kost maar ook meer opbrengt?
💙 Je de ideale medewerkers kan vinden en houden door tips, trucs & tools?

We zijn van start gegaan op 1/4.
Ben jij ook klaar voor de transformatie naar duurzaam ondernemern met een team?Na vijf jaar het kantoor te runnen en zelf te werken met medewerkers merk ik dat de gemiddelde ondernemer de basiskennis ontbreekt in de HR om op een constructieve en duurzame manier hun team te leiden. En dan heb ik het echt over de basis:
- hoe zoek ik een medewerker?
- Wat moet er allemaal bij gebeuren?
- Hoe pak ik een gesprek aan?
- Hoe bepaal ik het loon en wat bepaalt de loonkost?…

Ik heb ondernemers gezien die managen of ondernemen met een bepaalde flair van
‘het komt wel goed’ en dan komt het hélemaal niet goed.


We zien op kantoor enorm veel verschillende zaken, dat gaat écht van
- de verkeerde aanwerving tot
-de verkeerde manier van communiceren naar jouw medewerker toe waardoor er misverstanden ontstaan tot
-loonsopslagen geven aan jouw medewerker omdat je hem of haar niet kwijt wil waardoor jouw medewerker maar opslag blijft vragen en jouw loonkost de pan uitschiet.

Maar ja.. hoe zou je anders die medewerker houden? Ik zal maar geven wat hij vraagt zeker?

En helaas gaat het hier niet alleen over loon. Ik kan mij inbeelden dat je SUPERTROTS bent om met een team te werken, hen een loonpakket met een gsm, laptop en wagen geeft maar dan de bijbehorende documenten vergeet op te maken.

REALITYCHECK: de werknemer gaat weg, er zijn geen afspraken gemaakt en je krijgt een wagen met schade terug.
Wat nu? Dat wil je toch ECHT NIET MEEMAKEN?

En eerlijk gezegd...

IK WAS JOU een paar jaar geleden.

Toen ik als werkgever startte - ondanks mijn HR-kennis - dacht ik ook
- ‘het komt wel goed’
- ‘het zal mij niet overkomen’
- ‘We werken in goeder trouw’
NOPE, guess again.

Die eerste medewerker is nog steeds een kras op mijn geheugen en als ik achteraf denk hoe goedgelovig ik geweest ben… Damn, ik zou ook graag gehad hebben dat iemand mijn ogen open deed.

Helaas… ik stond er alleen voor.
En omdat ik zo dacht, had ik niet genoeg documenten opgemaakt, functieprofielen waren er niet, onthaalbrochure was er niet,…
Ah nee, want IK dacht ‘ik heb een kleine KMO, dat is voor mij niet nodig’.

Wat ben ik gegroeid in die paar jaar…
En door met veel ondernemers te praten, veel opleidingen te volgen en me te omringen met kwalitatieve partners kan ik nu zeggen dat het op ons kantoor gesmeerd loopt.
Ik merk communicatieproblemen, aanwervingsproblemen, problemen met de juiste medewerkers te vinden, bedrijfsleiders dat geen zicht hebben op de kost van personeel, hoe het loon werkt, wat de kost bepaalt,… en het is net daar waar ik verandering in wil brengen bij jou!
Dus, voor alle duidelijkheid;
Ben jij een ondernemer met een eigen KMO die nood heeft aan HR-ondersteuning en nog nood heeft aan duidelijkheid en tools om grip te krijgen op jouw personeelszaken?
Of ben jij een HR-professional met een expertise in soft óf harde HR en wil je jouw kennis verdiepen?


Dan is de Focus2HR iets voor jou!

In de Focus2HR gaan we ons in één jaar focussen op verschillende aspecten in HR om jou naar het volgende niveau te tillen zodat jij met het grootste kapitaal van jouw onderneming naar waarde om kan gaan. Op die manier kan jij jouw zaak uitbouwen met zelfzekerheid en kennis om snel te handelen zodat je steviger in jouw schoenen staat als werkgever.

't Is goed Desiree, I'm In!

Hoe werkt het?

Het is een 12-maandentraject dat een combinatie is van leren op eigen tempo en ondersteuning door mezelf en team HR2DAY.

In het platform ‘droppen’ we elke maand een nieuwe module met dezelfde basisthema’s en organiseren we een masterclass rond alternatief verlonen én een sprekers-masterclass. Je krijgt bij aanvang gelijk toegang tot het platform en je wordt in een privé Facebookgroep begeleid met live coaching calls en feedback op vragen als die er zijn.

Wat bied ik jou in het traject;
Elke maand hebben we dezelfde hoofdstukken met andere invullingen, zoals:

❤️ Hoofdstuk 1: HR Back to Basics:
van arbeidsovereenkomsten, studentenarbeid, vakantierechten, werkloosheid, tijdskredieten,… Theorie maar op een 'behapbare' manier uitgelegd zodat jij helemaal mee bent.

❤️ Hoofdstuk 2: Let’s Talk Numbers:
Hier gaan we diep in op de kost van elk verhaal. Hoe gaan we van bruto naar netto? Welke inhouding op het loon is waarvoor? Is een student goedkoper? Is een deeltijdse medewerker nu écht goedkoper dan een voltijdse? Is werken met een freelancer interessant vs. een werknemer?

❤️ Hoofdstuk 3: People behind the Team:
Ook de Soft HR komt uitgebreid aan bod! Hoe schrijf ik een vacature? Hoe maak ik hem aantrekkelijk voor de kandidaten? Wat met ‘employerbranding’? Hoe doe ik een sollicitatiegesprek? Wat is een competentieprofiel en hoe haal ik daarmee het maximale uit mijn team? En nog zo veel meer!

❤️ Hoofdstuk 4: Alternatieve verloning!
YES, écht mijn stokpaardje. Élke maand nemen we één alternatieve verloning onder de loep in een uitgebreide masterclass. Dan ben je helemaal mee bent met de voordelen, nadelen, toepasbaarheid, valkuilen,… Denk aan de winstpremie, bedrijfswagens, cheques, verzekeringen,…

Jawel, alleen hier al mee haal je jouw investering eruit 😅
Graag gedaan 😚


❤️ Elke maand komt er een spreker in een HR of Businessgerelateerd onderwerp. Communicatie, juridische valkuilen bij freelancers, preventiediensten, GDPR bij werknemers, hoe bereken ik wat ik moet doorfactureren als ik mijn loonkost ken?,…

❤️ Coaching! Jawel, van mezelf, mijn team én de sprekers.
Ik plan élke maand twee momenten in om jouw vragen in groep te beantwoorden van wat je net geleerd hebt. Op die manier kan jij het maximale halen uit wat we jou uitgelegd hebben.

❤️ Vergeet de besloten Facebook community niet!
Alle leden nodigen we uit in de Facebook community zodat je jouw wins, fails, uitdagingen, vragen, … met mekaar kan delen. Naast die Coachingcalls kan je dus daar ook terecht met vragen die ik en mijn team ook zullen beantwoorden.

Het is geen 1-on-1-HR-coaching, het is wel begeleiding in een groep waarbij je continue geholpen wordt met praktijkgerichte oplossingen op situaties die zich voordoen op dat moment, vragen die je hebt over de modules,… met hulp van mij en mijn team.

Tijdens de kantooruren is er steeds support aanwezig in de groep om jou verder te helpen indien je vastzit met vragen en er worden twee livesessies per maand georganiseerd waarin we dieper ingaan op jouw vragen. We gaan samen jouw HR optimaliseren en boosten zodat jij als bedrijfsleider aan de slag kan met de kennis, trucs & tools die we jou gegeven hebben.

Kan je niet alle livesessies aanwezig zijn?
Geen erg: er zullen replays beschikbaar zijn waardoor je niets hoeft te missen.

Het traject is niet gemaakt als ‘kant-en-klaar-pakket’.
Met ons kantoor zijn wij héél oplossingsgericht en we doen er alles aan om je zo veel mogelijk aan te reiken maar uiteindelijk ben jij diegene die het zelf in de praktijk moet omzetten. Je zal zien als je gebruikt wat we je aanreiken, je énorme stappen zal zetten in de professionalisering van jouw bedrijf.


Benieuwd wat anderen ervan vinden?

Een paar sfeerbeelden & feedback van de vorige (live-)sessie!


In het najaar van 2019 hadden we onze eerste livesessie over het alternatief verlonen van medewerkers. Ook dit item nemen we mee in de 2de versie van de Focus2HR. Elke maand bespreken we in een uitvoerige masterclass van één uur één alternatieve verloning met al zijn facetten.

Hieronder tonen we je graag sfeerbeelden en enkele getuigenissen van deze sessie. Uiteraard is de nieuwe versie online gezien de corona-maatregelen livesessies nog niet toelaten.

Schrijf je hierboven of hieronder nog even vrijblijvend in op de wachtlijst!We helpen je graag verder met de nodige HR-inzichten die je nodig hebt als werkgever.
Schrijf je nu in!

©HR2DAY 2021