Dimona: tutorial en spelregels.

Update 16.12.2019

 

Wanneer u personeel tewerkstelt als gelegenheidsarbeider of als flexijobber met een dagcontract, dan moet u dagelijks een Dimona-aangifte doen. Het is hierbij verplicht om het begin– en einduur te vermelden.  Deze Dimona-aangifte moet overeenkomen met de werkelijk gepresteerde uren. Wanneer de flexijobber of gelegenheidsarbeider vroeger stopt of langer doorwerkt, is het belangrijk dat u ook de uren van de Dimona-aangifte aanpast.
 

Wijzigen beginuur

Als de werknemer zijn prestaties vroeger of later aanvangt dan op het oorspronkelijk meegedeelde beginuur, dan moet het beginuur gewijzigd zijn uiterlijk op het moment dat de werknemer zijn prestaties aanvangt.

Wijzigen einduur

Wanneer een prestatie vroeger wordt stopgezet dan oorspronkelijk gemeld was, heeft de werkgever tijd tot middernacht volgend op het oorspronkelijk voorziene einduur om het werkelijke einduur van de prestatie door te geven. Wanneer de prestatie op een later moment wordt stopgezet dan oorspronkelijk gemeld was, beschikt de werkgever over een termijn van 8 uren, volgend op het oorspronkelijk voorziene einduur, om het correcte (latere) einduur te melden. Indien het oorspronkelijke einduur tussen 20u en 24u was voorzien, heeft de werkgever echter tot 8u ’s morgens de tijd om het correcte einduur door te geven.

 

 

Bron: easypay.be en SocialSecurity

©HR2DAY 2021